به گزارش سخن، هشتاد و سومین جلسه علنی این شورا، صبح امروز با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.
در این جلسه گزارش عملکرد منابع و مصارف شهرداری تبریز در سهماهه نخست سال ۱۴۰۱ توسط اکبر خردمند، مدیرکل مالی و ذیحسابی شهرداری تبریز ارائه شد.
علی نوای باغبان، رئیس کمیسیون برنامهوبودجه شورای اسلامی شورای شهر تبریز در خصوص گزارش ارائه شده اظهار داشت: مباحث مطرح شده در گزارش شهرداری، بیانگر این است که در تحقق درآمدها مناطق انصافاً در سهماهه اول، هم نسبت به بودجه امسال و هم نسبت به سهماهه سال گذشته تلاش مطلوب و قابل قبولی داشته و جمع مناطق بین ۸۴ تا ۹۰ درصد به درآمد مربوط به خود دست پیدا کردهاند که نشانگر تلاش و انگیزه موجود در مناطق است.
وی ادامه داد: اعداد و ارقام نشان میدهد نسبت به سهماهه سال گذشته، درصد تحقق قابل قبول بوده و با تداوم روند میتوان گفت تصویب بودجه که سال گذشته توسط شورا و شهرداری که انجام شده، قابل دستیابی است. در رابطه با تحقق درآمدها، شهرداری منطقه یک با تفاوت قابل توجه از سایر مناطق، پیشتاز است، مناطق شش و هشت نیز بعد از منطقه یک، در ردههای بعدی قرار دارند. به صورت کلی، میانگین مناطق قابل قبول است.
باغبان با اشاره به عملکرد مناطق و سازمانهای مختلف در خصوص بودجه سهماهه نخست سال جاری، خاطرنشان کرد: در ارزیابی مدیران، تحقق درآمدها و هزینهها یکی از مهمترین ملاکهای ارزیابی است. در برخی سازمانها نیز بودجه جاری بیش از ۱۰۰ درصد هزینه شده که این موضوع نیازمند کنترل، دقت و صرفهجویی است تا این موضوع در ماههای آتی مدیریت و جبران شود.
عضو شورای اسلامی شورای شهر تبریز ادامه داد: در خصوص بودجه عمرانی نیز درصدی که اعلامشده، نشان میدهد تلاشهای خوبی صورت گرفته و بودجه عمرانی نسبت به سال قبل بهتر بوده است. به نظر میرسد در سهماهه دوم عملکرد بهتری مشاهده خواهیم کرد. برآوردها و اخبار واصله نیز نشان میدهد که اعداد و تحققها در چهارماهه و پنجماهه نیز رو به رشد است.
وی افزود: در عوارض عمومی به خصوص صدور پروانهها تحقق ۷۶ درصدی درآمدها مطلوب است و پیام خوبی مبنی بر این است که برآوردها درست است. در خصوص ماده صد نیز تحقق بالای ۸۰ درصدی را شاهد بودهایم که نشاندهنده افزایش تخلفات ساختمانی بوده و این موضوع جای تأمل دارد.
باغبان با اشاره به جایگاه ارزشافزوده در درآمدهای شهرداری تبریز خاطرنشان کرد: در خصوص ارزشافزوده که جزو درآمدهای پایدار است، شاهد جهش هستیم. عملکرد سهماهه نشان میدهد سال خوبی شروع شده و بیش از ۷۰-۸۰ درصد برآوردهای انجام شده، با تداوم روند فعلی قابل تحقق است.
رئیس کمیسیون برنامهوبودجه شورای اسلامی شهر تبریز در پایان گفت: هزینههای مربوط به صدور پروانه نسبت به سال گذشته افزایش نیافته که این موضوع به نفع همشهریان عزیز است. با این حال تحقق درآمدها نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۰ با افزایش همراه بوده است.
عملکرد سهماهه شهرداری نشان میدهد برآورد شورا در موضوع بودجه کارشناسی و واقعبینانه بوده است
شهرام دبیری، عضو شورای اسلامی شهر تبریز هم در ادامه این جلسه اظهار داشت: جا دارد از شهرداری تشکر کنیم که هم از نظر تحقق بودجه و هم هزینهها عملکرد بسیار خوبی هم نسبت به بودجه مصوب دوره و هم بودجه سال قبل داشتهاند.
وی افزود: شهرداری منطقه ۶ از نظر درآمد نقدی با ۷۵ درصد تحقق وضعیت خوبی دارد. بعد از آن نیز مناطق ۱۰ و ۷ هستند. عملکرد فعلی نشان میدهد یک تحرکی وجود دارد انشاءالله این روند ادامه داشته باشد با توجه به اینکه امسال تخفیفی هم در تعرفه نداده بودیم، عملکرد شهرداری در مجموع خیلی خوب است.
دبیری ادامه داد: روند فعلی نشان میدهد برآوردی که برای بودجه داشتهایم و پیشبینیها کارشناسی و واقعبینانه بوده است. امیدواریم مسائل و مشکلات موجود رفع شود و بتوانیم در پایان سال شاهد تحقق بودجه و تداوم روند رو به رشد پروژههای مختلف باشیم.
دلایل افت تحقق درآمد سازمانهای شهرداری آسیبشناسی شود
در ادامه این جلسه حجتالاسلام سید کاظم زعفرانچیلر اظهار داشت: از شهرداریهای مناطق یک، شش و هشت که قدمهای خوبی در تحقق درآمدها داشتهاند، قدردانی میکنم. اما افت برخی از سازمانها در این خصوص معنیدار است و بایستی بررسی شود که دلیل افت قابل توجه درآمد چهار سازمان نسبت به سال قبل چه بوده است. در برخی موارد حتی کاهش ۵۰ درصدی درآمدها را نیز شاهد هستیم.
وی افزود: این آسیبشناسی میتواند نشان دهد که چرا این سازمانهای پردرآمد با کاهش درآمد مواجه شدهاند. سازمان پسماند، سیما و منظر، فناوری اطلاعات و شرکت عمران و توسعه آذربایجان، چهار سازمانی هستند که افت قابلتوجهی در میزان درآمدها داشتهاند.
برخورد با تخلفات دانهدرشتها تداوم یابد
در ادامه این جلسه روحالله رشیدی، رئیس کمیسیون عمران، حملونقل و ترافیک شهری شورای اسلامی شهر تبریز ضمن قدردانی از اهتمام شهرداری برای ارائه به موقع گزارش درآمد و هزینههای سهماهه نخست اظهار داشت: این گزارش به صورت رسمی از سایت شهرداری تبریز و شورای اسلامی شهر منتشر شود.
وی ادامه داد: به عنوان عملکرد برجسته و درخشان شورا و شهرداری به سمت شفافیت حداکثری پیش برویم. آقای هوشیار نیز به این امر تمایل دارد. در شورا نیز چند بار مطرح شده که دسترسی اعضای شورا به سامانه حقوق و دستمزد پرسنل ایجاد شود اما چون به صورت اصولی پیگیری نشده و در قالب تذکر مطرح شده، نتوانستهایم به نتیجه مطلوب دست پیدا کنیم.
رشیدی ادامه داد: بعد از ابلاغ دستورالعمل مستندسازی اسناد هزینه و پرداختی شهرداریها که چند روز پیش توسط وزارت کشور ابلاغشده و تقریباً تکالیف نیز در آن برای مستندسازی روشن است، درخواست من این است که دسترسی شورا به این زیرساختها فراهم شود. ما به عزیزان و آماری که ارائه میکنند اعتماد داریم اما اگر بخواهیم آنها را صحت سنجی کنیم، چنین امکانی وجود ندارد. روال درست این است که شهرداری به زیرساختها و دادهها دسترسی داشته باشد.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز ادامه داد: گزارشهای ارائه شده توسط شهرداری نیز بایستی تحلیل شوند. به دادههای موجود اعتماد داریم اما بر اساس تحلیلهای ارائه شده میتوان سیاستگذاری مناسب و سازنده داشت. ما در بودجه سال آینده بر اساس این تحلیلها میتوانیم سیاستگذاری کنیم، اگر تحلیلها درست نبوده و تصویر کاملی ارائه نشود، ممکن است نتیجه مطلوب حاصل نشود.
رشیدی با اشاره به تلاش شهرداریها در مناطق محروم خاطرنشان کرد: از رقابت خوبی که بین مناطق محروم در خصوص جذب منابع که به خاطر نحوه مدیریت ایجادشده و مشهود است، قدردانی میکنم. از ورود به پرونده دانهدرشتها که چندین سال است از پرداخت بدهی به شهرداری امتناع کردهاند، نیز قدردانی و از دو منطقه نیز تشکر کردم، بایستی این روند ادامه داشته باشد.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز در خصوص مکاتبات صورت گرفته در خصوص تخلفات برخی از مجتمعها ادامه داد: مجتمع اطلس ایرانیان و مرکز پزشکی سلامت تخلفاتی دارند اما علیرغم گذشت یک ماه از ارسال نامه، هنوز توضیحی در خصوص وضعیت این دو مرکز ارائه نشده است.
عملکرد سهماهه سال جاری نسبت به سال قبل کاملاً متفاوت است
فریدون بابایی اقدم، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه این جلسه اظهار داشت: از شهردار تبریز، شهرداران مناطق و مدیران سازمانها قدردانی میکنم چرا که آمار عملکرد سهماهه نخست ۱۴۰۱ نشان میدهد وضعیت نسبت به دوره مشابه سال قبل کاملاً متفاوت است.
وی افزود: در برخی موارد نیازی به گزارش دهی ارقام نیست و اینکه گزارشات ارائه شده تحلیلی باشد، نتیجه بهتری خواهد داشت. در خصوص افت درآمد سازمانهای مختلف شهرداری و همچنین تحقق حدود ۴۰ درصدی بودجه عمرانی بایستی بررسیهای لازم صورت بگیرد.
به دنبال کاهش هزینههای جاری شهرداری در ۱۱ محور هستیم
یعقوب هوشیار، شهردار تبریز هم در ادامه این جلسه اظهار داشت: جا دارد از اعضای محترم شورای اسلامی شهر که در سهماهه گذشته همراه مجموعه شهرداری بودند تا برنامهها و اقداماتی که پیشبینی شده بود، عملیاتی شود. همچنین جا دارد از همکاران عزیز قدردانی کنم که علیرغم تعطیلیها، تغییرات و… تلاش کردند تا بر اساس هدفگذاری شورا و برنامهریزیهایی که داشتیم، حرکت روبهجلو داشته باشیم. هرچند برای خودمان رضایتبخش نیست اما اعداد و ارقام نشان میدهد روند رو به رشد بوده است.
وی افزود: برخی از همکاران ما به صورت شبانهروزی فعالیت میکنند که همه اینها روحیات و انگیزه مدیران را نشان میدهد با این حال قطعاً مشکلاتی وجود دارد که آماده شنیدن انتقادات و رفع ایرادات موجود هستیم.
شهردار تبریز در ادامه توضیحاتی در خصوص عملکرد شهرداری در سهماهه نخست ۱۴۰۱ ارائه کرده و گفت: در حال کنترل هزینهها در ۱۱ محور هستیم تا هزینههای جاری را کاهش دهیم. البته این موضوع شامل دریافتی همکاران نیست و حتی در برخی موارد حقوقها را افزایش دادهایم. آمار پروانهها دقیقاً دو برابر شده است که جا دارد به خاطر این موضوع از اعضای محترم شورا و مردم عزیزمان تشکر کنیم. این یعنی ایجاد ۴ هزار و ۵۰۰ شغل پایدار در چنین وضعیت معیشتی، تلاشمان نیز این است که روند موجود را تا پایان سال حفظ کنیم.
هوشیار ادامه داد: رشد ریالی درآمدها ۲۶۰ درصد نسبت به سهماهه مشابه سال گذشته بوده است.
وی در پایان گفت: از همه عزیزانی که در این مدت همراهی کردهاند قدردانی میکنم، به تداوم این همراهی و همگرایی نیاز داریم تا بتوانیم به مردم عزیزمان خدمت کنیم.
.
.
.
✔️ #اخبار_فوری و آنلاین تبریز، ایران و جهان
کانال تلگرام پایگاه خبری تحلیلی سخن:
t.me/joinchat/AAAAAD-ffV7oEQR4u3wsqA
پیج اینستاگرام پایگاه خبری تحلیلی سخن:
https://www.instagram.com/sokhankhabar/