تاریخ : یکشنبه, ۴ آبان , ۱۳۹۹ 9 ربيع أول 1442 Sunday, 25 October , 2020

آذربایجان شرقی رتبه نخست تولید سنجد کشور

  • کد خبر : 65586
  • 17 مهر 1399 - 0:14
آذربایجان شرقی رتبه نخست تولید سنجد کشور

معاون بهبود تولیدات  گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از رتبه نخست استان در تولید سنجد در کشور خبر داد.

به گزارش سخن، علی رخ افروز در حاشیه آغاز برداشت محصول سنجد استان در روستای اخی جهان از توابع شهرستان آذرشهر با بیان این مطلب، افزود: سطح زیر کشت محصول سنجد ۴۹۴ هکتار بوده که امسال ۲۸ درصد از کل تولید سنجد کشور به میزان ۱۲۴۱ تن سنجد از این سطح تولید شده است.

وی متوسط عملکرد در واحد سطح محصول سنجد را در استان ۲۶۰۰ کیلوگرم اعلام کرد و افزود: ارقام شاخص سنجد کشت شده در استان را ارقام قزل، دره وار، حاج حسین و پانبوغ تشکیل داده است.

وی با اشاره به برنامه اصلاح الگوی کشت در راستای مصرف بهینه آب در حوضه دریاچه اورمیه و مقاوم به سرما و شوری خاک با توجه به محدودیت خاک‌های حوضه دریاچه برای سایر درختان میوه را مهم برشمرد و گفت: سنجد می‌تواند گزینه مناسبی برای جایگزینی باغات در حوضه دریاچه ارومیه باشد.

رخ افروز گفت: سنجد عمدتا به صورت حاشیه‌ای و در کنار نهرها و به صورت پراکنده در باغات کاشته می‌شود و در مواقعی به عنوان بادشکن نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ این محصول به جهت شناسایی بیشتر خواص دارویی متعددی که دارد مورد توجه کشاورزان و صنایع دارویی قرار گرفته و تقاضا برای احداث باغات سنجد رو به افزایش بوده و هم‌چنین به جهت کم آب بودن نیز مورد حمایت سازمان جهاد کشاورزی استان نیز هست.

وی با بیان این‌که استان از نظر میزان تولید و سطح کشت شده رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است، افزود: شهرستان آذرشهر نیز رتبه نخست سطح زیر کشت و تولید سنجد استان محسوب می‌شود.

معاون مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز با بیان کاربردهای میوه سنجد، گفت: میوه سنجد هم به صورت غذایی و هم به صورت دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد که این میوه دارای انواع پروتئین‌ها، اسیدهای آمینه، چربی‌ها و قندها مثل فروکتوز و دارای خواص دارویی بسیاری بوده و پاک کننده معده و روده هست.

صابر بیگ لک با بیان این‌که این میوه هم‌چنین صفرا را کنترل کرده و برای درمان اسهال خونی مفید است، ادامه داد: دیگر ویژگی دارویی این میوه کاهش درد استخوان و آرتروز هست؛ استفاده از اسانس گل سنجد که اخیرا رایج شده است، اثرات آرام بخش، ضددرد، ضد التهابی، ضد میکروبی و ضدعفونی داشته و در درمان و پیشگیری سرطان و بیماری ام اس نیز بسیار موثر بوده است.

به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، وی افزود: از چوب درخت سنجد در صنایع چوب اعم از صنایع خاتم سازی، تهیه روکش‌های نقش دار و حتی تهیه عصا و چوب دستی و مجسمه‌های چوبی استفاده می‌شود.

لینک کوتاه : http://sokhankhabar.ir/?p=65586

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.